Recepta d’El Ginjoler: Cabrit de Mas Alba amb parmentier de Pla
d'agost 16, 2018 3:28 p. m. Leave your thoughtsEncetem la #càpsulagastronòmica del restaurant El Ginjoler, amb un plat principal de molta presència però fàcil de fer.
Parmentier de Pla:
- 300gr de patata
- 60gr de Pla
Bull les patates sense pell amb una mica de sal. Talla el formatge Pla a trossos, sense pell i tritura-ho tot junt.
Afegeix sal i oli al gust. Gent, més fàcil, impossible.
Cabrit de Mas Alba:
Vale, no cal que sigui de Mas Alba. Demana’l a la teva carnisseria de confiança. Compra costellam de cabrit i el deixes polidet dels ossos perquè quedin com a la foto. Súper pro.
Reserva les restes de polir els ossos. Les faràs servir per la salsa.
Fes les costelles al forn o a la brasa, just abans de servir.
Salsa d’El Ginjoler:
- Retalls de polir els ossos
- Una ceba
- Una pastanaga
- Una tomata
Pela la ceba, pastanaga i tomata i talla-ho tot a daus. Rosteix-ho tot junt al forn en una safata amb una mica d’oli d’oliva, fins que agafi color.
Ho treus del forn i ho fiques, també amb els retalls de carn, en una cassola. Ho cobreixes d’aigua i ho deixes bullir durant 2 hores. Obtindràs un brou molt suculent amb tota la substància. Cola-ho.
Amb el brou fas una reducció lligant-ho amb maicena, que prèviament hauràs dissolt en aigua freda i que aniràs afegint poc a poc a la reducció, segons com vegis. Afegeix unes fulles de sajolida que li dóna un toc molt especial.
Emplatat:
En plats individuals, primer posa-hi el parmentier com a base. A sobre, les costelles acabades de fer. Un raig de salsa, i au!
Tags: cabrit de mas alba, El Ginjoler, pla de mas alba, Recepta amb formatge
Categorised in: Formatgeria, Formatgeria Pàgina Inici, Receptes amb formatge, Receptes amb formatge