Recepta d’El Ginjoler: Cabrit de Mas Alba amb parmentier de Pla

d'agost 16, 2018 3:28 p. m. Published by Leave your thoughts

Encetem la #càpsulagastronòmica del restaurant El Ginjoler, amb un plat principal de molta presència però fàcil de fer.

Parmentier de Pla:

  • 300gr de patata
  • 60gr de Pla

Bull les patates sense pell amb una mica de sal. Talla el formatge Pla a trossos, sense pell i tritura-ho tot junt.

Afegeix sal i oli al gust. Gent, més fàcil, impossible.

Cabrit de Mas Alba:

Vale, no cal que sigui de Mas Alba. Demana’l a la teva carnisseria de confiança. Compra costellam de cabrit i el deixes polidet dels ossos perquè quedin com a la foto. Súper pro.

Reserva les restes de polir els ossos. Les faràs servir per la salsa.

Fes les costelles al forn o a la brasa, just abans de servir.

Salsa d’El Ginjoler:

  • Retalls de polir els ossos
  • Una ceba
  • Una pastanaga
  • Una tomata

Pela la ceba, pastanaga i tomata i talla-ho tot a daus. Rosteix-ho tot junt al forn en una safata amb una mica d’oli d’oliva, fins que agafi color.

Ho treus del forn i ho fiques, també amb els retalls de carn, en una cassola. Ho cobreixes d’aigua i ho deixes bullir durant 2 hores. Obtindràs un brou molt suculent amb tota la substància. Cola-ho.

Amb el brou fas una reducció lligant-ho amb maicena, que prèviament hauràs dissolt en aigua freda i que aniràs afegint poc a poc a la reducció, segons com vegis. Afegeix unes fulles de sajolida que li dóna un toc molt especial.

Emplatat:

En plats individuals, primer posa-hi el parmentier com a base. A sobre, les costelles acabades de fer. Un raig de salsa, i au!

Recepta de cabrit amb formatge

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Categorised in: , , ,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × five =