[Recepta] “Migas” cabrejades de peix, patata, Pla de Mas Alba i bitxo

maig 24, 2018 11:00 Published by Leave your thoughts

Una recepta econòmica, nutricionalment equilibrada, amb poc greix, que agrada als nens (ideal perquè mengin peix), sempre que no hi posem el bitxo.

Xef: Àfrica Moreno

Ingredients:

  • de patata bufet
  • 1 ceba gran o dues de mitjanes
  • 1 all
  • 1 tomata Raf gran o dues de mitjanes
  • ½ bitxo reconcilia-matrimonis
  • de formatge Pla de Mas Alba
  • 1 fulla de llorer
  • 1 suprema de lluç congelat
  • 1 suprema de bacallà congelat
  • 100cl d’aigua de cocció del peix

Elaboracions

Supremes de lluç i bacallà: bullir-les en aigua amb una fulla de llorer i al punt de sal durant 3 minuts. Deixar-les refredar, retirar la pell i esmicolar. Reservar.

Sofregit: laminar la ceba i l’all i picar-ho molt fi. Daurar en una paella. A continuació afegir la tomata Raf pelada i tallada a daus i el bitxo reconcilia-matrimonis (si n’han de menjar els nens, recomanem no ficar-hi bitxo). Rectificar de sal. Reservar i afegir si cal una mica de l’aigua de la cocció del peix perquè no espesseixi o s’assequi massa.

La patata bufet: bullir les patates senceres i amb la pell, en aigua amb sal. Deixar refredar. Un cop fredes, pelar-les i tallar-les en làmines gruixudes i ficar-les al forn a 180º en la zona del grill durant 15 minuts, remenant de tant en tant i rectificant de sal. Quan comencin a daurar-se afegir la meitat del sofregit i remenar. Un cop daurades, apagar el forn y afegir a sobre el Pla de Mas Alba tallat en dauets fins. Reservar dintre del forn apagat uns minuts més mentre acabem de preparar les “migas” de peix.

“Migas” de peix: Barregem la meitat del sofregit que teníem reservat amb les “migas” de peix. Amb l’aigua de la cocció del peix busquem el punt de sucós que ens agradi.

Emplatat:

Al centre del plat hi fiquem les patates i el formatge Pla, com un llit. A sobre hi afegim les “migas” de peix barrejades amb el sofregit i ho acabem amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Tags: , , , , ,

Categorised in: , , , ,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *