Recepta de Pep Nogué amb el nostre Terrós

setembre 22, 2014 11:20 Published by Leave your thoughts

Pep Nogué és un cuiner mediàtic que col·labora amb programes de cuina a la ràdio i la televisió. Ens afalaga que li agradi el nostre formatge i el faci servir per la seva recepta d’arròs amb calamars i Terrós de Mas Alba. Gràcies Pep!

Aquí us posem la recepta. Que gaudiu molt!

ARRÒS DE CALAMARS DE LLAUNA AMB TERRÓS DE MAS ALBA

ARRÒS AMB CALAMARS DE LLAUNA_1

Una de les coses més boniques a la cuina és compartir. Ja fa una colla d’anys que en Pere Planagumà em va explicar aquest arròs que feia la seva àvia Emilia. Evidentment no el feia amb el Terròs d’Alba ni tampoc  amb formatge. Els que ella feia era l’arròs amb algun bolet, alguna salsitxa i amb calamars de llauna que era “el peix” que arribava en temps de postguerra a l’interior de les terres gironines, juntament amb les llaunes de tonyina.

 

Amb respecte i senzillesa, m’he permès el luxe de tunejar-la i fer-la una mica meva. Per compartir-la amb tots vosaltres.  Que l’arròs de l’avia d’en Pere es faci gran i que cadascú hi posi el seu granet de sorra per fer-la seva.

 

A mi, el Terròs de Mas Alba m’hi encanta. Això si, en dosis èticament acceptables. El Terrós és un formatge de llet crua i pasta cuita de cabra (una delicadesa en el panorama formatger actual) de gran format, idoni per a un temps de maduració a partir de 6 mesos. D’aspecte exterior, te una escorça d’un color terrós, dura i aromàtica. A l’interior és d’una pasta de color marfil és irregular, amb la presència dels típics ulls de la llet crua, accentuats pel llarg temps de maduració. Ens ofereix una olor penetrant complexa, floral, salina, notes torrefactes i llevats, d’una intensitat elevada. En boca es manifesta un gust dolç que s’allarga mentre apareixen altres sensacions més picants i vegetals, variables segons l’època de l’any. Molt aromàtic i amb un postgust llarg, que deixa agradables records de caramel.

 

Ingredients per a quatre persones

 

2 alls

200 g de botifarra negra

1 ceba, 1  pebrot verd

1 llauna  de calamars amb tinta

200 g d’arròs

25 ml de vi blanc de garnatxa blanca

500 ml de brou de bolets

Sal, Oli d’oliva verge extra

Formatge Terrós de Mas Alba

 

Preparació

 

1. Sofregiu els alls amb un raig d’oli. Afegiu-hi la botifarra negra a daus.

2. Tot seguit, incorporeu la ceba, segons més tard el pebrot verd i doneu un tomb.

3. Afegiu els calamars de llauna. Deixeu coure 30 segons, tireu-hi l’arròs i el vi blanc i deixeu reduir.

4. Tireu-hi el brou bullent, saleu i deixeu coure 16 minuts.

Acabeu-lo amb julivert picat pel damunt i el formatge ratllat. Lligueu com un arròs cremós i serviu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Tags: ,

Categorised in: , ,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *