Formatgeria

La formatgeria està situada al bell mig del poble de Terradelles, al Mas Alba.

Està pensada per elaborar els formatges amb la llet del mas i fer una producció artesanal i curosa amb el medi ambient.

El Mas Alba és una masia del segle XVIII, on podreu gaudir de la tranquil·litat del turisme rural. Està situada a Terradelles, del municipi de Vilademuls, un petit poble de 40 habitants a un quart d’hora de Banyoles, Girona, Figueres o l’Escala.

La casa té un ramat de cabres de llet, 100 hectàrees de bosc i cultiu, cavalls, gallines… Molt a prop s’hi pot practicar el golf i es poden fer rutes de BTT, excursions a cavall i passejades.

Sortim a la guia Michelin.

Formatges artesans

El Terròs

Formatge de llet crua i pasta cuita de cabra (una delicadesa en el panorama formatger actual) de format gran, 7 kg aproximadament, tallat a cunyes del pes destijat.

El Cremós

Formatge de pasta tova, a partir de llet crua de cabra, coagulada amb herbacol i 1 mes mínim de maduració. Formatge de 400 grams, 15 euros la unitat.

El Petitot

Llet crua de cabra. Coagulació làctia. Maduració mínima: 1 mes. Formatge ofert en dos formats: 150 grams i 300 grams.

Uff!

Formatge de cabra de llet crua de coagulació làctica, amb una textura tova i cohesiva, molt cremosa i agradable en el pas per boca. Formatge de 300 grams.