COCA DE PA AMB FORMATGE TERRÓS DE MAS ALBA A LA PROVENÇAL

abril 22, 2015 10:34 Published by Leave your thoughts

Recepta cortesia de la blocaire Mercè 

 Sempre hi ha una excusa per a posar el formatge Terrós a les receptes!

Ingredients: (per a 2 unitats)

  • 500 g de farina de força
  • 350 ml d’aigua mineral
  • 50 ml d’oli d’oliva verge
  • 15 g de llevat fresc de flequer
  • 5 g de sal
  • formatge de cabra curat (Terrós del Mas AlbaCoca de pa de Formatge Terrós de Mas Alba a la provençal)
  • un pols d’herbes de Provença
  • un pols de sal Maldon

 

Preparació:

 

En un bol, s’amassen tots els ingredients excepte la sal Maldon, el formatge i la meitat de l’oli.

S’amassa seguint el mètode Bertinet (del que ja he parlat en altres ocasions) fins aconseguir una massa elàstica.

A continuació, s’afegeix la resta de l’oli i el formatge ratllat, i s’amassa un parell de minuts més fins aconseguir que quedi tot absorbit per la massa.

Es deixa reposar la massa dins un bol durant 2.5 hores, tapada amb un drap de cuina.

Passat el temps de repòs, s’aboca la massa al damunt d’una superfície enfarinada i es divideix en dues peces iguals.

Es deixa reposar durant 20 minuts sobre la superfície tapades amb un drap.

Tot seguit, s’estén cada massa al damunt d’una safata de forn prèviament untada amb oli deixant-les d’un gruix d’1.5 cm aproximadament.

Es pinten amb oli i s’empolsimen amb un xic de sal Maldon. Es deixen reposar 40 minuts més.

Es preescalfa el forn a 200ºC.

S’enfornen al damunt d’una pedra de forn durant uns 20 minuts fins que siguin ben rosses.

Que gaudiu de la coca!!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Tags: , , ,

Categorised in: , , ,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *